نمایش محتوا نمایش محتوا

سوغات استان مازندران را به طور کلی می‌توان به دو بخش تقسیم کرد

1. سوغات خوراکی استان

 2. صنایع‌دستی استان به خصوص صنایع حصیری

                                                                                               

                                           

 

                                                 

سوغات خوراکی مازندران

آغوز نون، پشتِ زیک، پیسن گُندلهِ، آب دندان، نان کوهی، عسل کوهی، رشته به رشته، شکر قرمز، شربت بهار نارنج، آلبالو، انار، بادمجان ترشی، سیر ترشی، هفت بیجار، ترشی یارسی، مربای پرتقال، گردو و سیب، انار جنگلی، برنج، ماهی، ازگیل، گل کاسنی، کلوچه، برنج، نارنگی، پرتغال، غذاهای شمالی مانند مرغ و اردک و ماهی شکم پر و آتش ترش، مرکبات، مرباها و ترشیجات و شیر و دوغ و کره محلی از مهمترین مواد غذایى هستند که بعنوان سوغاتى مازندران محسوب میشوند.

صنایع‌دستی استان مازندران

به طور کلی صنایع‌دستی مورد پسند اکثر مردم قرار می‌‌گیرد چرا که ریشه در فرهنگ اصیل ایرانی دارد. در صنایع‌دستی این نقطه از ایران، رنگ‌های شاد و طرح‌های زیبایی به کار می‌رود که شاید شرایط اقلیمی این تأثیرات مثبت را بر هنرمندان چیره‌دست مازنی گذاشته است. هنرمندان مازندرانی به صورت وسیعی در زمینه‌ی تولید انبوه صنایع‌دستی فعالیت می‌کنند. حوزه‌های فعالیتی در این استان مربوط به هنرهایی نظیر قالی‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیمچه بافی، بافت گلیچه، چوقا، شمد و ملحفه، سوزن‌دوزی، رنگرزی و چاپ سنتی سفالگری و سرامیک‌سازی، فراورده‌های پوست و چرم، هنرهای مرتبط با فلز، هنرهای مرتبط با چوب، حصیربافی، طراحی سنتی و نگارگری، صحافی و جلدسازی سنتی، صنایع‌دستی دریایی و عروسک‌سازی است. البته فعالیت‌های قالی و گلیم از رشته‌های اصلی صنایع‌دستی مازندران نیستند اما به طور محدودی به آن‌ها پرداخته می‌شود.